Hallo 2015!


En weer is er een jaar omgevlogen. Maar wat een jaar hebben we gehad. Vandaag de nog een keer terug kijken op het afgelopen jaar. Wat hebben we allemaal gedaan wat zijn de leukste momentjes en even kort vooruit blikken aar het nieuwe jaar. Maar eerst dit jaar. Het begin van 2014 stond in het teken van mijn Drone. Lekker vliegen fotootjes maken en hier een daar pareltjes van fotootjes maken. Dit werd niet onopgemerkt door uitgevers en het duurde ook niet lang totdat ik een uitnodiging had gekregen van uitgever Wijdemeer. Dit resulteerde erin dat mijn foto’s zijn geplaatst in een boek over ging over de Ee.

Het was ook een bijzonder spannend jaar. Met het Sinterklaasfeest waren we namelijk genomineerd voor een prachtige prijs. En als klap op de vuurpijl wonnen we dit ook nog. Als omroep maar ook zelf was ik enorm trots op het jury rapport. Wat was het geweldig om samen met Simon Talsma (voorzitter streekomroep RTVNOF) de prijs in ontvangst te nemen.

2014-06-06 17.34.20

 

Ook bezochten we dit jaar weer een paar leuke shows. Guido Weijers, Marco Borsato en Elske de Wall stond in de agenda en wat was het prachtig. Bij Guido zaten we helemaal vooraan, eigenlijk best gevaarlijk maar het ging goed. De eerste keer naar de Ziggo Dome moest natuurlijk met Marco Borsato. En dan ook nog eens in Groningen op de eerste rij bij Elske de Wall met haar toen nog een klein buikje.

Zomer Radio had dit jaar een enorme uitdaging. Bouke Koning had door andere drukke bezigheden bedankt voor de presentatie en dus moesten we het dit jaar dus anders gaan doen. De eerste maanden van het jaar ben ik dan ook druk op zoek geweest naar vervangende presentatoren, en dat was goed gelukt. Anja Cornelissen, Tineke Admiraal en Djoeke Numan schoven aan bij Zomer Radio als Co presentatoren van Zomer Radio. Tijdens een van de uitzendingen werd niet vergeten dat ik mijn vierde kruisje heb mogen bereiken. Debbie was dan ook al met het hele team bezig geweest om er een top uitzending van te maken. Daarnaast was er zelfs een video gemaakt ter ere van mijn veertig jarig jubileum.

Halverwege het jaar werd ook mijn pa een blije eigenaar van een Drone. Ik had het vaak te druk waardoor ik amper tijd had om voor andere mensen foto’s of video’s te maken en mijn vader dacht, dat kan ik ook. Net voor mijn vakantie zou en moest de Drone er nog komen en dat was voor vader best spannend om een bestelling te doen via het internet. Een paar dagen later was de Drone binnen en waren avonden aan het vliegen en oefenen met de Drone. Toen was het vakantietijd en dit keer gingen we naar Griekenland in Gialova. En dit keer was het echt tijd om bij te komen. De eerste dagen in Griekenland vielen me zwaar, werd behoorlijk ziek aldaar. Maar eenmaal opgeknapt hebben we er nog maar een paar dagen aan vast geknoopt en heerlijk gehangen in Griekenland, hoop toch echt dat we daar nog eens heen kunnen. Ook heb ik dit jaar nog de nodige ICT papieren mogen halen. Windows 2008R2 en VMWare examens heb ik ruimschoots mogen halen. Ook het komende jaar zullen we hier en daar nog een aantal diploma’s moeten halen.

Na het behalen van de prachtige Cross Mediale prijs als omroep wouden we het dit jaar nog beter en mooier maar simpeler. En na een aantal brainstorm sessies te hebben gehad wisten we het zeker. We gaan het Sint Nicolaas Nieuws maken. Een hele uitdaging om vier weken lang minimaal 12 minuten lang een Sinterklaas uitzending te maken. Waar ik dacht dat dit een uitdaging zou worden bleek achteraf mee te vallen. De langste uitzending was bijna 45 minuten. De kortste uitzending was een kwartier. We hadden weer ruim aan onze verwachtingen voldaan en vond ik het super dat in het team iedereen er voor ging staan om er top uitzendingen van te maken. Er ontstonden nieuwe presentatoren en waren we aanwezig bij bijna alle Sinterklaasintochten. Dit werd alle via het Sint Nicolaas Nieuws op de buis gebracht door Djoeke Numan.

En dan de optredens, wat hebben we er veel gehad dit jaar. Van de kleine optredens tot de grotere optredens, allemaal feest. En wat dacht je van de optredens met de CoolKids Party, waar ik het meest van geniet. Deze shows zijn allemaal live en brengt extra spanning met zich mee. Optredens bij de ballonfeesten, Harkema en het kinderboekenbal in de Harmonie in Leeuwarden zal ik niet vergeten.