Referenties


SUPERKIDZ PARTY GARYP

De activiteiten commissie van It Gea Hûs in Garyp organiseert regelmatig activiteiten voor jong en oud. Zaterdagmiddag waren de kinderen uitgenodigd om te komen feesten. Niemand minder dan Hans Postma was met zijn SuperKidz Party in de sportzaal van It Gea Hûs aanwezig. 2 Uur lang dansen, springen, zingen en nog veel meer, de aanwezige kinderen genoten volop, zeker van de sneeuw die in de zaal viel. Om 15.00 uur lopen de eerste kinderen de sportzaal binnen. Hans Postma begon ook gelijk deze kinderen welkom te heten. Het eerste muziekje klinkt en de kinderen begonnen gelijk mee te dansen. Uiteraard met Hans als grote animator. Langzamerhand komen er meer kinderen, naadloos sluiten ze aan en zingen, springen en dansen gelijk mee

Verschillende liedjes passeren, Hans weet blijkbaar precies wat de kinderen willen of wat ze mooi vinden. Ook de interactie met de kinderen is mooi, regelmatig staat hij tussen de kinderen en laat ook de kinderen aan het woord. Gelukkig komen ook de ouders even van hun zitplaats, ze mogen (eigenlijk moeten) ook meedoen. Een vader en een moeder mogen een dans voordoen. Nu ben ik eerlijk, zelf dans ik als een meter brede eiken boom die op een zomerse dag heerlijk in het zonnetje staat mooi te wezen. Deze vader en moeder stonden er eerst ook als een boom te dansen, maar er snel werd het een waai boom en bewogen ze zelfs op de maat van de muziek. Als even later de kinderen ook gaan dansen bewegen deze ouders ook veel meer, zou het podium vrees geweest zijn ? denk het niet, de hele sportzaal was deze middag immers het podium.

Opeens verscheen er een flinke boa in de handen van Hans, nee niet zo’n enorme slang maar een veren boa die heerlijk warm om je nek kan. 2 Moeders werd gevraagd te komen helpen, even twijfelden ze maar toen ze doorhadden wat ze moesten doen kwamen ze toch. De limbo dans stond op het programma. Opzwepende muziek en een steeds lager gehouden boa, de kinderen deden tot het laatst mee zelfs toen ze wel heel snel onder de erg lage boa door moesten lopen. Dat de Boa even later aan een jonge dame werd overhandigt was voor haar wel heel erg leuk. Regelmatig werden de kinderen eigenlijk een beetje afgeleid, een wel zeer plaatselijke (nep) sneeuwbui daalde in de zaal neer. Waren de kinderen flink aan het dansen, zodra Hans de sneeuw machine aanzette zag je de kinderen gelijk onder die sneeuw vlokken gaan staan. Was de sneeuw machine even later weer uit, het springen en dansen werd gewoon weer vervolgd. Ook werden er prijzen uitgedeeld, prachtige verlichte buizen die heel veel mooie kleuren liet zien, een harig beest en natuurlijk de door Hans persoonlijk gemaakte disco bol, vol geplakt met heel veel zeer kleine spiegeltjes. Al snel is het 17.00 uur en is de show voorbij, bezwete hoofden bij de kinderen en de presentator. Het leek dat de kinderen nog wel 2 uur verder wilde toen het laatste lied gedraaid werd, helaas was het feestje voorbij. 2 Prachtige uren waar de Super-kidz van Garyp hebben genoten van de SuperKidz Party.
Geschreven door: Jan Kamminga

SUPERKIDZ PARTY NOORDWOLDE

DSC_0352 102431 augustus was het zover, De Superkidz Party van Hans Postma tijdens de C1000 kindermiddag van de Noordwolde Week. Vol verwachting klopt ons hart. 13.45 uur waren er nog niet zoveel kinderen terwijl het wel om 14.00 uur zou beginnen. Dan word je wel wat zenuwachtig, want wat als er geen kinderen zijn. Maar gelukkig, om 14.00 uur gaat Hans beginnen met zijn show voor hoog uit 10 kinderen maar voordat je het weet zijn er veel meer kinderen, ze horen natuurlijk de vrolijke muziek in de tent. En als je eenmaal binnen bent dan is er geen houden meer aan. Je doet gewoon mee van het begin tot het einde. Want wat een gezelligheid is het die middag en super enthousiaste kinderen. Hans Postma maakt er een groot feest van en de kinderen doen mee. Het was het 2e jaar dat wij de Superkidz Party hadden en ook dit jaar was het een groot feest.
Geschreven door: Marja Koopman

KINDERSPELWEEK:

Op de kinderspelweek in Hollandscheveld heeft de coolkidsparty een geweldige show geleverd. De heren waren er mooi op tijd in de middag om alles op te bouwen. Het was trouwens een bloedhete middag. Een aantal vrijwilligers boden aan om te helpen en alles stond er mooi vlot. Tegen 18.45 uur begon de show met de winnaars van de playbackshow en het oplaten van de balonnen. Binnen korte tijd hadden Hans, Pieter en Eva de sfeer er goed in met hun eigen geschreven nummer “Wij vieren feest”. De kinderen maar ook ouders en vrijwilligers stonden te swingen op het veld. We hadden echt geluk met het weer want de hele show was buiten. De achtergrond was prachtig verlicht met allemaal lampjes en iedereen was super vrolijk. We hebben zelfs een aantal dames op respectabele leeftijd zien dansen. Voor ons was het een geweldige show waar zowel jong als oud super genoten hebben. Bedankt en hopelijk tot een volgende keer.
Geschreven door: Bert-Jan Pieters

SINTERKLAASFEEST:

Al een aantal jaren treedt Hans op als spreker bij het Sinterklaasfeest van Atos Noord Nederland. Ongeveer een 2 maand van te voren beginnen de voorbereidingen en denkt Hans mee over het verhaal dat dat jaar gevolgd zal worden door Sint en zijn pieten. Op de dag zelf verwelkomen Hans en de vrijwilligers de kinderen vanaf 10 uur op de locatie. De spanning wordt opgevoerd tot op het moment dat de eerste pieten de zaal binnen komen stormen en samen met Hans het verhaal opbouwen waar de Sint toch wel niet is. Hans weet de kinderen in zoverre af te leiden dat ze niet gelijk doorhebben dat de Sint er is maar zodra ze dit in de gaten hebben worden de Sint en de rest van de pieten hartelijk welkom geheten. Hans weet de kinderen rondom het podium te verzamelen wanneer Sint daar plaats neemt. Hij maakt er een geweldige show van door de kinderen maar ook de ouders en pieten er echt bij te betrekken. Samen met de kinderen en de pieten staat Hans te swingen op een leuk nummer.Er worden regelmatig kinderen op het podium geroepen die wat aan de Sint mogen vragen of die wat vertellen willen. Ook worden de kinderen volledig in het bedachte verhaal betrokken. Tegen de tijd dat de Sint weer moet vertrekken om andere kindertjes te bezoeken zorgt Hans dat de kinderen hem begeleiden en afscheid van hem nemen. Nadien legt Hans uit dat de Sint voor ieder kindje een kadootje heeft meegenomen welke ze mogen ophalen. Hij loopt mee naar de kadootjes en praat daar met de kinderen over wat ze gekregen hebben, wat ze daarvan vinden en speelt met ze. Tegen de tijd dat de kinderen naar huis gaan staat Hans bij de uitgang en neemt afscheid van de kinderen. Geweldig om al die stralende gezichtjes te zien en de ouders die blij zijn dat hun kind(eren) een geweldige ochtend gehad hebben. Al met al weet Hans er mede met de vrijwilligers, Sint en Pieten een geweldig feest van waar nog lang over nagepraat wordt. We kijken er dan ook alweer naar uit hoe spannend het verhaal en de show dit jaar weer zullen worden.
Geschreven door: Monique Bolhuis